Locatie Zonegge

Zevenaar

De locatie Zonegge is een kleine en overzichtelijke locatie. Hoewel het gebouw groot lijkt, zitten we hier met niet eens zo heel veel leerlingen. Op locatie Zonegge kun je de mavo volgen. Zonegge is een gewone locatie, met bijzondere dingen. Zo kun je op Zonegge bijvoorbeeld kiezen tussen mavo (ook wel vmbo-t genoemd) of mavo-beroepsgericht. Zonegge heeft nog meer bijzonders. Lees je mee?

Mavo en mavo-beroepsgericht

Mavo is de theoretische leerweg, waarbij je uiteindelijk examen doet in 6 algemene vakken. Je hebt geen beroepsgerichte vakken. Bij mavo-beroepsgericht volg je een gemengde leerweg, dit is een combinatie van theoretisch en praktisch. Als je kiest voor mavo-beroepsgericht, krijg je 5 of 6 algemene vakken en het vak Dienstverlening & Producten. Dit laatste vak is een beroepsgericht vak.

Zowel met een mavo-diploma als een diploma mavo-beroepsgericht kun je naar het mbo of naar havo-4.

Kleinschalig

Zonegge is een kleinschalige locatie. Iedereen kent elkaar en de “hoi!”s vliegen je dan ook om de oren als je door de gangen loopt. Erg gezellig en gemoedelijk.

Flexxen

Flexxen is bedoeld om jou meer keuzes te geven. Tijdens speciale flexuren kun je kiezen voor ondersteuning, verrijking of het maken van huiswerk. Als het op school goed gaat, bepaal je zelf aan welk vak je werkt tijdens je flexuur. Als het minder gaat op school, bepaalt je coach dat. Je kunt alleen of samen werken tijdens een flexuur. Onze leerlingen zijn erg blij met de vrijheid die het flexxen hen biedt. “In de flexuren kan ik fijn werken aan vakken die wat extra aandacht verdienen. Je kunt je een heel uur extra focussen op een vak, dat helpt echt!”, zegt Teun bijvoorbeeld.

Sterk betrokken

Net als het hele Liemers College is locatie Zonegge erg betrokken bij de (lokale) samenleving. Zo organiseert de locatie ieder jaar, samen met locaties Landeweer en Heerenmäten, de Voedselbankactie. Alle 1e jaars leerlingen van Zonegge, Landeweer en Heerenmäten halen die dag voedsel en andere producten op bij de mensen in Zevenaar. Deze producten worden verzameld op school en vervolgens naar de Voedselbank gebracht.

Peer2Peer

Locatie Zonegge Zevenaar Opleidingen
Mavo leerjaar 1 t/m 4
Mavo beroepsgericht leerjaar 1 t/m 4
Adres Zonegge 07-09 6903 EP Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht