Onze opleidingen

Vmbo-sbb tot en met gymnasium

Kiezen voor het Liemers College is kiezen voor een brede scholengemeenschap met bijna alle vormen van voortgezet onderwijs. Alleen praktijkonderwijs ontbreekt. We hebben alle leerwegen van het vmbo (sbb, bb, kb en mavo) plus havo en vwo. Het vwo bestaat op het Liemers College uit atheneum en gymnasium. Voor vwo-leerlingen die méér aankunnen zijn er talrijke mogelijkheden om zich extra te ontplooien (excellentie). 

Leren op je eigen niveau

Het Liemers College heeft ‘homogene’ klassen. Dat betekent dat je op je eigen niveau les krijgt. Daarbij volgen we het advies van de basisschool. De eindtoets speelt pas een rol als de uitslag hoger is dan dat advies. Heb je een dubbel advies, dan begin je in de hogere afdeling. Dus kb bij een bb/kb-advies, mavo bij een kb/mavo-advies, havo bij een mavo/havo-advies en vwo bij een havo/vwo-advies.

Alles in één school

Op het Liemers College krijg je dus de tijd om te ontdekken welk niveau bij je past. De meeste leerlingen zitten meteen in de eerste klas in de goede afdeling. Als je toch te hoog of te laag zit, kun je overstappen zonder dat je naar een andere school moet. Dat is een groot voordeel van een brede scholengemeenschap zoals het Liemers College. 

Meer weten over vmbo-sbb/bb/kb.
Meer weten over mavo.
Meer weten over havo/atheneum/gymnasium.
Meer weten over excellentie.
Meer weten over Agora Liemers.