Challenge

Bij Agora-onderwijs werken we niet met vakken, maar met challenges. Jij bepaalt zelf wat je wilt leren en hoe je dit wilt leren. Je werkt aan je challenge volgens je eigen planning en op je eigen niveau.

Om je challenge vorm te geven, gebruik je een stappenplan. Hierin staan allerlei vragen. Die helpen jou om jouw challenge zo goed mogelijk vorm te geven. Nieuwsgierig welke stappen je bij een challenge zet? Bekijk het stappenplan maar eens.

Stappenplan

Bij het verwoorden van jouw challenge helpt de vragenmatrix. Dit is een hulpmiddel om jouw challenge zo specifiek mogelijk te maken. Zodat je precies weet wat je gaat onderzoeken. Of wat je moet doen om jouw challenge tot een goed einde te brengen.

vragenmatrix

Jouw challenge rond je af met een eindproduct. Dat kan van alles zijn. Voorbeelden zie je in de foto’s hieronder.

Bij Agora krijg je geen cijfers. Als hulpmiddel voor het beoordelen van je werk gebruiken we een rubric. Deze kun je ook gebruiken tijdens het maken van je challenge. Door gebruik te maken van de rubric krijg je meer diepgang in jouw challenge. Tenslotte daag jij jezelf bij Agora continu uit om jezelf verder te ontwikkelen en te blijven verbeteren.

Een rubric werkt als volgt: tijdens het werken aan de challenge kijk je naar de punten van een bepaalde stap als je die stap lastig vindt. Ook controleer je met behulp van de rubric of je wel overal aan gedacht hebt. Samen met je coach bespreek je tijdens het maken van de challenge welke onderdelen je lastig vindt en welke goed gaan. Als jij vindt dat je challenge af is, kijk je nog eens naar de rubric. Zie jet och nog verbetermogelijkheden? Dan pas je de challenge nog aan. Zo niet, dan bespreek je de challenge met je coach. Samen kijken jullie op welke punten van de rubric je bij de volgende challenge je aandacht legt.

Door gebruik te maken van de rubric houden jij en je coach ook in de gaten hoe ver jij bent met de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Met deze vakken kun je aan de slag als onderdeel van een challenge, maar je kunt ook een losse opdracht of methode volgen.

Benieuwd hoe het eruitziet? Bekijk ‘m zelf!

rubric-hulpmiddel

Bij Agora werk je toe naar een regulier diploma. In de bovenbouw kies je een vakkenpakket en ga je je op agoriaanse wijze voorbereiden op het eindexamen. Hierbij word je ondersteund en begeleid door vakexperts.

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!