Wiskunde

Wiskunde is letterlijk vertaald “de kunst van het weten”. Bij wiskunde leer je niet alleen goed rekenen, met formules werken en grafieken aflezen. Ook leer je om logisch na te denken en je gedachtes goed op papier te zetten. Zodat iedereen weet hoe je iets hebt bedacht of uitgerekend.

Wiskunde is overal!

Als je kookt en alles afweegt wat je nodig hebt. Als je 100 meter rent en de tijd opneemt. Als je boodschappen doet. En bijvoorbeeld als je een spelletje doet.

Wiskunde in de klas

Bij wiskunde werken wij met de methode Moderne Wiskunde. Dit is een kleurrijke methode die je stap voor stap meeneemt in de wereld van de wiskunde. Wij gebruiken zowel boeken als online opdrachten en filmpjes. Er zijn drie leerroutes die je in het boek kunt volgen: ondersteunend, doorlopend en uitdagend. Afhankelijk van hoe goed jij de stof aankunt, kies je een route. Dit kan verschillend zijn per hoofdstuk. Naast het boek maken wij ook gebruik van Mini-Loco’s en andere digitale apps en omgevingen om vaardigheden te oefenen. Soms krijg je tijdens de les ook raadsels en andere puzzels om je wat verder door te laten denken.

Wij hopen jou volgend jaar bij ons op school te ontmoeten!

Groeten van de wiskundedocenten

Hieronder vind je enkele leuke en uitdagende interactieve Mini-Loco opdrachten:

Ruimtelijke of platte figuren

Volgende getal en logische getallenreeks

Kubussen stapelen

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!