Economie en ondernemen

Maak de keuze voor Economie & Ondernemen en je leert meer over de leuke manier van verleiden! We hebben vier keuzevakken waar je uit kunt kiezen naast Economie. Wist je dat je met deze vakken meer te weten komt over wat bedrijven doen om jou te beïnvloeden om hun product te kopen en waardoor het komt dat jij bepaalde keuzes maakt?

Misschien ken je hem, misschien niet, vind je het niks of ben je fan: Enzo Knol. Hij maakt gebruik van zijn commerciële talent, maar ook Dylan met zijn serie Nailed It bestudeert wat werkt bij jongeren. Niets is wat het lijkt en wij hopen dat jij daar achter komt. In de les komen alle zintuigen aanbod: zien, horen, ruiken én voelen. En je gaat vast begrijpen waarom jij of jongeren zoals jij kiezen voor Red Bull.

Wanneer volwassenen aan economie denken, dan is dat vaak wat het doet voor hun portemonnee maar ondernemers denken aan manieren om hun product of dienst te verkopen. Zij denken verder, innoveren en zorgen voor een goede organisatie. En hier komt het vak administratie en het beheer daarvan, aan de orde. Om inzicht te hebben is het belangrijk om informatie te verzamelen. In de praktijk werken we samen met bedrijven, ook bij deze vakken. Dit jaar werkten we met Optidee, een product dat online verkoop altijd had gemeden. Toch hebben ook zij geleerd om te blijven kijken naar wat wél kan en de markt van thuiscomfort bij ons naar de schoolbanken gebracht. Wil je meer weten?

Contactformulier