Muziek

Welkom in de muziekklas! Hier in dit lokaal krijgen de leerlingen van de locatie Landeweer wekelijks een uurtje muziekles. Je krijgt hier alleen praktijk muziekonderwijs: instrumentaal musiceren, zingen en het zelf componeren en creëren van muziek. Je hoeft dus niet per se noten te kunnen lezen. Wel leer je een beetje hiervan.

Het muzieklokaal heeft een grote open ruimte voor het klassikaal musiceren en zingen. Daarnaast zijn er 4 aparte studio’s waar leerlingen in groepjes kunnen werken aan een opdracht. Het is voor de meeste leerlingen een uurtje waarbij ze wat kunnen ontspannen en even de druk van de andere, meer geestelijk inspannende lessen, kunnen wegnemen!

Aangezien muziek geen examenvak meer is op vmbo basis en vmbo kader, hebben we twee jaar geleden besloten om een Talenteklas te starten. In deze klas krijgen 3e en 4e jaars leerlingen de kans om wekelijks buiten schooltijd lekker te zingen en/of musiceren. Deze leerlingen treden vaak op tijdens bijvoorbeeld open dagen, muziekavonden en diploma-uitreikingen.

Alvast veel muzikaal plezier gewenst straks op de locatie Landeweer!

Even lekker luisteren naar onze muzikale talenten!

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!