Lichamelijke opvoeding

Op de basisschool heb je gym, op de middelbare school heet dat lichamelijke opvoeding (LO). Op het Liemers College volg je iedere week meerdere uren het vak lichamelijke opvoeding. Je maakt hierbij kennis met veel verschillende sporten en vormen van bewegen, zoals atletiek-, turn- en ook spelonderdelen.

In onze huidige maatschappij – waarin we soms veel achter een computer of tv zitten, weinig in beweging komen en steeds meer “digitaal” communiceren – wordt het vak dan ook steeds belangrijker.

Waar het vroeger alleen maar draaide om zo goed mogelijk leren bewegen, is het tegenwoordig veel meer van belang hoe we met elkaar iets bereiken en op welke manier we dat doen. Samenwerken, initiatief nemen, feedback geven, omgaan met tegenslagen en het ontwikkelen van doorzettingsvermogen zijn voorbeelden van hoe het vak er tegenwoordig uitziet!

We zijn niet van plan topsporters te ontwikkelen maar wel topleerlingen! We willen de leerling namelijk voorbereiden op de toekomst, door middel van uitdagende en vernieuwende activiteiten.

Kijk je mee naar een les LO?

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!