Onderwijsassistent

Beste (hopelijk toekomstige) leerlingen,

Als je onderstaand verhaal goed leest, kun je de puzzel hieronder goed oplossen!

Graag stellen wij ons aan je voor. Wij zijn mevrouw Hesseling, mevrouw Voss en mevrouw Van Alst. Wij zijn de drie onderwijsassistenten op het Liemers College. Wij bieden de leerlingen op school ondersteuning voor, tijdens en na de lessen. Dit kan door middel van een goed gesprek, een helpende hand in de les of een gezellig praatje in de pauze. Wij zijn er voor jullie! En voor elk probleem proberen wij altijd samen met jou een oplossing te zoeken of je door te verwijzen naar de juiste personen.

Zit je even niet zo lekker in je vel? Of ben je ziek geworden op school? Dan nemen wij altijd contact op met jouw ouders. Zo weten zij wat er met je aan de hand is en kunnen ze jou ophalen als het nodig is. Het kan ook voorkomen dat je je schoolpas kwijt of vergeten bent en dat je daardoor je kluisje niet kan openen. Ook hierbij kunnen wij helpen.

Meer lezen over ons? Kijk dan onder het tabblad!

 

Bring your own device (BYOD)

Omdat wij op school de BYOD (Bring Your Own Device)-afspraak hanteren, is het belangrijk dat jij je eigen device meeneemt. En dan het liefst een laptop in plaats van een tablet. Op een laptop kun je namelijk echt alles goed openen wat met school te maken heeft. Ook kunnen wij op een laptop hulpprogramma’s installeren als je die nodig hebt. Een voorbeeld van zo’n programma is Claroread. Dit programma is geschikt voor leerlingen met dyslexie. Mocht je je device vergeten zijn, dan mag je bij ons een device lenen. Op school staat ook wel een computer, maar deze wordt alleen gebruikt door de docent.

Leerlingportaal

Op je device kun je via www.liemerscollege.nl naar het leerlingportaal. In dit portaal vind je onder meer een link naar itslearning. In itslearning vind je onder de agenda jouw planner. In de planner staat per week beschreven wat je moet maken of leren. Dit noemen wij op school een weektaak. Elke week moet je het werk of de toets die erin beschreven staat af hebben. Naast je planner kun je in itslearning ook je rooster zien. En jouw rooster kun je ook als app op je telefoon installeren. Heel handig!

Bemiddeling

Wij als onderwijsassistenten zijn er niet alleen voor de leuke en nuttige zaken. We vangen bijvoorbeeld ook leerlingen op die de les zijn uitgestuurd. Zij moeten dan van de docent een uitstuurbrief halen. Op de uitstuurbrief schrijf je je eigen verhaal en samen met de onderwijsassistent neem je jouw verhaal door. De onderwijsassistent stuurt een e-mail naar jouw ouders en vijf minuten voor het einde van de les, moet je met je brief terug naar de docent voor een herstelgesprek. In dit gesprek maken jullie afspraken over het gemiste werk en over een consequentie voor jouw gedrag in de les.

Gelukkig komt het laatste niet zo vaak voor. Als je hier op school komt, is het vooral belangrijk dat jij je fijn, veilig en geborgen voelt. En dat je weet dat er mensen zijn zoals wij, waarbij je je verhaal kwijt kunt en die jou de aandacht en het luisterende oor kunnen bieden als je dat nodig hebt.

Wij hopen je binnenkort hier op school te kunnen verwelkomen, heel veel succes met het maken van je keuze!

Heb je alle tekst goed gelezen? Dan kun je de puzzel online invullen.

puzzel

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!