Duits

Deutsch macht Spaß!

Hartelijk welkom bij het vak Duits, de taal van onze buren.

Die buren wonen hier maar een paar kilometer vandaan. Daarom is het erg handig om hun taal te kunnen spreken en verstaan, net zoals zij ook onze taal leren. Heel veel mensen gaan regelmatig de grens over; om te tanken, om te winkelen of om op vakantie te gaan. Ook werken er veel mensen over de grens. Die mensen zouden hun brood niet zo makkelijk kunnen verdienen als ze de Duitse taal niet zouden spreken en schrijven.

Wil je meer weten over Duits? Kijk dan even onder de tabjes.

In de les

In de lessen leer je al snel om Duits te spreken. Al na een paar weken kun je jezelf al voorstellen en vragen stellen. Ook leer je veel over het land en de mensen. Daarvoor kijken we regelmatig naar Duitse filmpjes (zie het tabje “Video”).

In de tweede klas maak je een praktische opdracht over een reis naar Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Daarvan maak je met een groep een filmpje.

Om de Duitse taal goed te leren spreken heb je natuurlijk uitgebreide idioomkennis nodig, een moeilijk woord voor “je moet veel woordjes en zinnen kennen”. Die woorden en zinnen kun je op verschillende manieren leren: gewoon uit je boek, met computerprogramma’s maar ook spelenderwijs.

Vanaf de 2e klas

Helaas krijg je pas in klas 2 voor de eerste keer Duits. Je zult dus nog een jaartje moeten wachten voordat je deze mooie taal gaat leren. En zeggen je ouders nu misschien dat het een moeilijke taal is en beginnen ze opeens allerlei rijtjes op te dreunen? Dat valt best wel mee. Duits is veel meer dan dat. Je leert stapje voor stapje de regels van de taal. Heel anders dan vroeger. Laat je ouders de onderstaande pagina’s uit het boek waarmee we werken maar eens zien. Ze zullen vroeger de taal heel anders geleerd hebben.

Hopelijk hebben we je een beetje enthousiast kunnen maken voor deze mooie taal.

Auf Wiedersehen!

Kijk je mee naar een leuk Duits filmpje?

naar het filmpje

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!