Wiskunde

Hallo aanstaande brugklassers, welkom bij wiskunde! 

Wiskunde is letterlijk vertaald de kunst van het weten. Bij wiskunde leer je niet alleen goed rekenen, met formules werken en grafieken aflezen. Je leert ook om logisch na te denken en je gedachten goed op papier te zetten. Zodat iedereen weet hoe je iets hebt bedacht of uitgerekend. 

Wiskunde is overal! 

Als je kookt en alles afweegt wat je nodig hebt. Als je 100 meter rent en de tijd opneemt. Als je boodschappen doet. En bijvoorbeeld als je een spelletje doet. 

Wil je meer lezen over het vak wiskunde? Klik dan op het tabje hieronder!

 

Wiskunde in de klas

Op de havo werken we met de methode Moderne Wiskunde. Dit is een kleurrijke methode die je stap voor stap meeneemt in de wereld van de wiskunde. Wij gebruiken de boeken, online opdrachten en filmpjes. Er zijn drie leerroutes die je in het boek kunt volgen: ondersteunend, doorlopend en uitdagend. Afhankelijk van hoe goed jij de stof aankunt, kies je een route. Dit kan verschillend zijn per hoofdstuk. 

Op vwo werken wij met de Wageningse Methode. Deze methode is er zowel in boekvorm als online. In tegenstelling tot Moderne Wiskunde worden de antwoorden hier niet direct nagekeken. We werken met een schrift en je moet zelf nakijken. De structuur van deze methode is dat je door sommen te maken je de theorie leert. Bij de Wageningse Methode hoort een spreuk“Wiskunde is leuker als je denkt”. 

Puzzelen

Bij wiskunde is het belangrijk om te puzzelen. Soms kun je een antwoord niet zo snel vinden, dan moet je je doorzettingsvermogen aanspreken. We vinden het ook erg belangrijk dat je laat zien hoe je aan een antwoord bent gekomen. 

Naast het boek maken wij ook gebruik van mini-loco’s en andere digitale apps en omgevingen om vaardigheden te oefenen. Soms krijg je tijdens de les ook raadsels en andere puzzels om je wat verder door te laten denken. Lekker puzzelen dus!

Wij hopen jou volgend jaar bij ons op school te ontmoeten! 

Groeten van de wiskundedocenten

Wiskunde op locatie Heerenmäten!

Prijsvraag

Doe je mee aan de prijsvraag?

Download de opdracht, vul ‘m in en wie weet win jij wel een leuk prijsje!

OPDRACHT

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!