Maatschappijleer

Een school is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Zowel op de basisschool als op de middelbare school leer je veel over de maatschappij. Maar je leert ook wat er van jou verwacht wordt, hoe we op een goede manier met elkaar kunnen samenleven. Op het Liemers College krijg je het schoolvak maatschappijleer pas in het eindexamenjaar. Dus in havo 5 of vwo 6. Je sluit het vak af met een schoolexamen. Dat klinkt allemaal best serieus.

Wil je meer lezen over Maatschappijleer? Kijk dan onder het tabje.

Welke onderwerpen krijg je bij het vak maatschappijleer?

Je leert bijvoorbeeld wat het betekent dat we in een democratie leven. Hoe je als burger invloed kunt hebben op de politiek. Hoe de politiek werkt in Nederland, maar ook in de Europese Unie. Of hoe het er aan toe gaat als iemand voor een rechtbank moet verschijnen. We leren over de verschillende culturen in onze maatschappij en hoe we op een goede manier met elkaar kunnen samenleven. Maar ook waar we met elkaar voor willen staan, wat we echt belangrijk vinden in hoe onze samenleving er uit ziet. Ondertussen oefenen we dat natuurlijk ook al een beetje op school.

Aandacht voor de actualiteit

Bij het vak maatschappijleer gebruiken we de methode ‘Thema’s maatschappijleer’. Naast de belangrijkste onderwerpen is er bij het vak veel aandacht voor de actualiteit, voor de dingen die iedere dag in het nieuws zijn. We vinden het hier op school belangrijk dat je daar goed van op de hoogte bent en dat je je daar een mening over vormt. Daarom gaan we ook veel in discussie met elkaar.

Wie weet komen we je gauw tegen bij ons op school! En dan over een aantal jaar bij het vak maatschappijleer. Tot dan!

Kun jij de puzzel oplossen?

Download de puzzel en kijk wat jij al weet van onze maatschappij.

puzzel maatschappijleer

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!