Nederlands

Welkom bij het vak Nederlands!

In de brugklas krijg je drie lesuren Nederlands per week. Je leert teksten begrijpen en breidt je woordenschat flink uit. Belangrijk, want hoe beter jij in staat bent teksten te begrijpen, hoe sneller je de leerstof van alle andere vakken oppikt! Daarnaast zorgen we ervoor dat je goed leert spellen en ontkom je er niet aan ook met grammatica aan de slag te gaan. Regelmatig werk je digitaal en kun je op een speelse, actieve manier aan je taalvaardigheden werken. Ook krijg je volop de gelegenheid aan creatieve opdrachten te werken, bijvoorbeeld door een filmposter of een collage te maken van je favoriete leesboek.

Trouwens, over boeken gesproken…

Wij vinden het super belangrijk dat je plezier hebt in lezen en doen er alles aan om je te motiveren zoveel mogelijk te lezen. Om die reden hebben wij in ons lesprogramma Nederlands ten minste 15 minuten ‘vrij lezen’ per week ingeroosterd.

Leuk om te weten:

Tijdens het leeskwartiertje (of langer) staat er in de klas een boekenkar tot je beschikking, volgeladen met de nieuwste, spannendste boeken, strips en tijdschriften, waardoor je je in één klap in een andere wereld bevindt. Is dat niet heerlijk tijdens schooltijd?

Lees je voor je plezier dan heeft dat een positief effect op je woordenschat en taalvaardigheid en daardoor ga je weer vaker lezen. Door regelmatig te lezen verbeteren je cijfers van alle schoolvakken. Wie wil dat nou niet? Lekker veel lezen en betere schoolresultaten!

Welke boeken ga jij lezen in de brugklas? Via deze link kun je alvast ideeën opdoen!

 

Hallo, welkom bij het schoolvak Nederlands!

De docenten Nederlands van locatie Heerenmäten hebben voor jou een leuke opdracht klaarstaan. Klik op de onderstaande link en kies dan voor het linker plaatje: Jewels of wisdom (klik op play now). Je kunt nu een spelletje spelen waarin je laat zien hoeveel leesboeken jij al kent. Laat je ons je highscore weten? Wij zijn benieuwd hoeveel boeken en schrijvers jij al hebt gelezen!

Naar het spel

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!