Muziek

Elke leerling in de onderbouw krijgt van de eerste tot en met de derde klas 1 uur muziek in de week. In deze lessen wordt voornamelijk gemusiceerd op bijvoorbeeld keyboards, (bas)gitaren, ukeleles, drums en daarnaast wordt er gezongen. Je krijgt bovendien een theoretische basis in instrumentenkennis. Ook kun je op de locatie Heerenmaten in de bovenbouw voor het vak muziek kiezen als eindexamenvak. Je hebt dan meerdere uren muziek per week waarin je naast het musiceren ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en gehoortraining krijgt.

We hebben een mooi lokaal met daarnaast maar liefst vier studio’s! In deze studio’s kunnen kleinere groepjes leerlingen oefenen zodat je niet teveel kabaal van anderen om je heen hebt. Ook is het voor bovenbouwleerlingen mogelijk om in deze studio’s als bandjes samen te oefenen. In elke studio staat een drumstel, een piano, gitaar- en basversterkers en er hangen verschillende (bas)gitaren.

In het filmpje zie je een opname die we in november hebben gemaakt ter vervanging van de muziekavond ‘On Stage’. De leerlingen uit havo4 en vwo5 zie je samen een optreden geven in de Reijermanzaal. Dit optreden is het resultaat van wat ze in de afgelopen lessen samen hebben geoefend.

 

Via Microsoft Teams kan je met deze link een chatsessie starten.

Indien u geen tekstbox ziet, klik dan op “gesprek weergeven” in de bovenste balk van uw scherm.

Zie onderstaande afbeelding.

Contactformulier