Muziek

Elke leerling in de onderbouw krijgt van de eerste tot en met de derde klas 1 uur muziek in de week. In deze lessen wordt voornamelijk gemusiceerd op bijvoorbeeld keyboards, (bas)gitaren, ukeleles, drums. Ook wordt er natuurlijk gezongen. Je krijgt bovendien een theoretische basis in instrumentenkennis. Op locatie Heerenmäten kun je in de bovenbouw voor het vak muziek kiezen als eindexamenvak. Je hebt dan meerdere uren muziek per week waarin je naast het musiceren ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en gehoortraining krijgt.

We hebben een mooi lokaal met daarnaast maar liefst vier studio’s! In deze studio’s kunnen kleinere groepjes leerlingen oefenen, zodat je niet teveel kabaal van anderen om je heen hebt. Ook is het voor bovenbouwleerlingen mogelijk om in deze studio’s als bandjes samen te oefenen. In elke studio staat een drumstel, een piano, gitaar- en basversterkers en er hangen verschillende (bas)gitaren.

In het filmpje zie je een opname die we in november hebben gemaakt ter vervanging van de muziekavond ‘On Stage’. De leerlingen uit havo 4 en vwo 5 zie je samen een optreden geven in de Reijermanzaal. Dit optreden is het resultaat van wat ze in de afgelopen lessen samen hebben geoefend.

 

Kippenvel, toch?

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!