Welkom bij het vak geschiedenis!

Bij het vak geschiedenis kijken we naar hoe mensen in het verleden leefden. Onze docenten nemen je mee op een ontdekkingsreis naar gebeurtenissen die soms lang geleden en soms kortgeleden plaatsvonden.

Je zult merken dat je geen boeken nodig hebt om dit vak op het Liemers College te volgen. We werken namelijk met een digitale methode: Tijd voor Geschiedenis. Met interessante verhalen, uitleg van de stof en uitdagende opdrachten en werkvormen. Zo leer je hoe mensen vroeger leefden en leer je ook waarom dat vandaag de dag nog zo belangrijk is. Saai? Onze docenten gaan hard hun best doen om te laten zien dat dit zeker niet saai hoeft te zijn!

In klas 1 beginnen we bij het ontstaan de mens en gaan we door tot de middeleeuwen. In klas 2 beginnen we met de ontdekkingsreizen en gaan we door tot de industriële revolutie. In klas 3 bespreken we onder andere de wereldoorlogen en eindigen we in de tijd van vandaag de dag. Daarna krijg je te horen wat we in de bovenbouw doen binnen het vak geschiedenis.

Naast de stof vinden je docenten het ook superleuk om je creativiteit te zien. Zo gaan we elk jaar een aantal praktische opdrachten doen waarmee je op een andere manier met de stof omgaat. Je kunt onder andere een piramide bouwen, verhalen schrijven, tekeningen maken, werkstukken maken en nog veel en veel meer.

Jouw geschiedenislessen worden komend jaar gegeven door meneer Verhoeven, meneer Reessink of meneer De Rouw. Jouw docenten gaan op ontdekkingsreis door de geschiedenis en hopen jou ook mee te kunnen nemen! Tijd voor Geschiedenis dus.

We hebben een leuke opdracht voor je gemaakt. Doe je mee? Succes!

Geschiedenis Puzzel

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!