Topklas

Op de locatie Heerenmäten van het Liemers College kun je de havo en het vwo doen. Doe je nu op de basisschool al mee aan plusprogramma’s, de MIK-klas of iets anders en wil jij graag een uitdaging? Dan is de Topklas misschien iets voor jou.

Wil je meer lezen over de topklas? Lees dan verder onder het tabje.

 

Je kunt je aanmelden voor de Topklas als je een vwo-advies van je basisschool hebt gekregen. Je kunt ook naar de Topklas als je een cito-score van 545 en meer hebt of een gemeten IQ hebt van 125 of meer. Jouw ouders kunnen op het aanmeldformulier van het Liemers College aangegeven dat je de Topklas wilt doen. Je komt dan in een klas terecht met allemaal andere leerlingen die ook op zoek zijn naar uitdaging en die het leuk vinden om veel te weten te komen. Je leert dus ook veel van elkaar.

De Topklas is een vwo+ programma dat wordt aangeboden in klas 1 t/m 3. Je volgt dezelfde vakken als op het gewone vwo maar dan in een uitdagender en meer verdiepend programma. Dit kan zijn in de vorm van andere onderwerpen, extra verdieping binnen de stof, het maken van andere verwerkingsopdrachten en meer uitdaging op toetsen.

Na drie jaar sluit je de Topklas af met een eindproject. Als je de Topklas succesvol afrondt krijg je een mooi bewijs van deelname wat wellicht later in een vervolgopleiding weer van pas komt. Het is belangrijk dat je weet dat je in de Topklas niet langer moet werken dan op het vwo. Het werk is dus wel uitdagender maar het kost niet meer tijd. Je mag als Topklas-leerling namelijk bepaalde onderdelen overslaan waar dan een andere opdracht voor in de plaats komt. Natuurlijk kan niet iedereen alles super goed en dat hoeft ook niet! Heb je meer moeite met een bepaald vak? Dan kun je ervoor kiezen om voor dit vak het gewone vwo-programma te volgen.

Maar… hoe is de Topklas nu in de praktijk? Dat kun je allereerst vragen in de chat aan meneer De Rouw. Als je een dagje mee wilt lopen met de eerste Topklas dan kan dat ook! Uiteraard pas als de richtlijnen van de overheid hier weer de mogelijkheid voor bieden. Jouw leerkracht kan meneer De Rouw dan een mailtje sturen (m.derouw@liemerscollege.nl) en dan gaan we dat regelen.

Hopelijk tot volgend jaar in de Topklas!

Via Microsoft Teams kan je met deze link een chatsessie starten.

Indien u geen tekstbox ziet, klik dan op “gesprek weergeven” in de bovenste balk van uw scherm.

Zie onderstaande afbeelding.

Contactformulier