Topklas

Op locatie Heerenmäten van het Liemers College kun je de havo en het vwo doen. Doe je nu op de basisschool al mee aan plusprogramma’s, de MIK-klas of iets anders en wil jij graag een extra uitdaging? Dan is de Topklas misschien iets voor jou.

Wil je meer lezen over de Topklas? Lees dan verder onder het tabje!

 

Wanneer kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor de Topklas als je een vwo-advies van je basisschool hebt gekregen. Je kunt ook naar de Topklas als je een CITO-score van 545 en meer hebt of een gemeten IQ hebt van 125 of meer. Jouw ouders kunnen op het aanmeldformulier van het Liemers College aangegeven dat je de Topklas wilt doen. Je komt dan in een klas terecht met allemaal andere leerlingen die ook op zoek zijn naar uitdaging en die het leuk vinden om veel te weten te komen. Je leert dus ook veel van elkaar.

Wat is de Topklas precies?

De Topklas is een vwo+ programma dat wordt aangeboden in klas 1 t/m 3. Je volgt dezelfde vakken als op het gewone vwo maar dan in een uitdagender en meer verdiepend programma. Dit kan zijn in de vorm van andere onderwerpen, extra verdieping binnen de stof, het maken van andere verwerkingsopdrachten en meer uitdaging op toetsen.

Tot en met het derde leerjaar

Na drie jaar sluit je de Topklas af met een eindproject. Als je de Topklas succesvol afrondt krijg je een mooi bewijs van deelname wat wellicht later in een vervolgopleiding weer van pas komt. Het is belangrijk dat je weet dat je in de Topklas niet langer moet werken dan op het vwo. Het werk is dus wel uitdagender maar het kost niet meer tijd. Je mag als Topklas-leerling namelijk bepaalde onderdelen overslaan waar dan een andere opdracht voor in de plaats komt. Natuurlijk kan niet iedereen alles super goed en dat hoeft ook niet! Heb je meer moeite met een bepaald vak? Dan kun je ervoor kiezen om voor dit vak het gewone vwo-programma te volgen.

Hopelijk tot volgend jaar in de Topklas!

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk dan het filmpje hieronder!

Contactformulier

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op!